söndag 22 juni 2014

Ett par dagar efter midsommar

Vi har haft en tradition av att hålla midsommarfest ända sedan vi flyttade ut till Dalarö för 9 år sedan och så hade vi tänkt även i år. Vi hade tänkt ha festen i den lille festvåningen / studion / gästhuset vi bygger på tomten men det blev ju inte så, huset är ju nämligen fortfarande inte klart. Lite sorgligt faktiskt att hela juni, den vackraste månaden på året, försvinner i och med att hela vår tomt är en enda stor byggarbetsplats. Men, men, shit happens och resultatet kommer bli grymt. Och så här i efterhand så var det faktiskt så skönt att slippa rodda med allting för en gångs skull, även om jag tycker det är roligt. Första året som jag hann göra fina kransar till alla OCH vi hann ner till festplatsen lagom till dess att dansen började. Det var verkligen supermysigt att dansa med barnen, det var första gången Juno uppskattade det. Lilla skruttan så hon skrattade när mormors lilla kråka slant i diket... Jag bestämde mig innan att inte ta med kameran för då umgås jag genom en kameralins, jag blir liksom lite manisk då. Men här är kransarna ett par dagar senare iallafall. Efter dansen knallade vi hem till goda vänner som bor ett stenkast från oss för att fira tillsammans med Dalarövännerna. Mat och dryck hade vi med oss i en skottkärra, precis som det ska vara på landet. Ser redan fram till nästa år, undrar vem som tar över stafettpinnen då? Glad midsommar på er! Inspireras av fler söndagsbilder hos fabriken här vettja.

3 kommentarer:

  1. Så väldigt fina kransar ni har gjort! Och visst är det underbart att fira midsommar via barnens önskemål. Så där riktigt midsommar-aktigt. Så firar vi också och jag älskar det, för så firade vi när jag var liten … Minnen!

    SvaraRadera
  2. Vilka ljuva bilder. Vackra kransar och vackert alltihop.

    SvaraRadera
  3. Renovering är ju värt det i slutändan. Ni kommer förmodligen att ha massor av fler junimånader att njuta av på ny tomt.

    SvaraRadera